Corona in Malawi


Wij leven in een bijzondere tijd. Zoveel mogelijk thuis blijven. Geen contact met andere mensen. 1,5meter afstand houden. Het is allemaal zo afstandelijk en voor velen ook erg eenzaam. Wij wensen iedereen alle goeds toe en dat wij er als christenen voor elkaar zullen zijn.

Helaas hebben wij te horen gekregen dat er in Malawi nu ook besmettingen met Corona zijn. Ook in de buurt van onze eerder gerealiseerde projecten. Er zijn daar nauwelijks beschermingsmiddelen. Verder zijn er in het hele land slechts 25 IC-bedden en dat voor een land met 18 miljoen inwonders (ter vergelijking: in Nederland is het aantal IC-bedden opgeschaald naar 2.400 bedden op 17 miljoen inwoners). Wij merken dan ook de angst bij artsen, want hoe te handelen als het virus verder gaat verspreiden? De vraag is of de overheid hierin zou kunnen steunen; de inschatting is van niet.

Stichting 'Opdracht in Afrika' heeft aan de EBC/ het ziekenhuis op het compound in Thyolo een eerste financiƫle ondersteuning verricht om beschermingsmiddelen te kunnen aanschaffen. Maar dit is nog lang niet genoeg. Wij willen u en jullie dan ook vragen onze broeders en zusters in Malawi mee te nemen in jullie gebed. Samen staan wij sterk!

Wanneer u en jullie financieel willen helpen, dan is dat uiteraard van harte welkom. Dat kan door -onder vermelding van 'Corona Malawi'- een gift over te maken op onze rekening (zie hiervoor onze contactpagina). Wij zorgen dan vervolgens dat dit via de stichting naar Malawi gaat.

Wij wensen jullie Gods zegen toe. Ook nu het in ons land even anders gaat dan wij gewend zijn. Samen met Hem zijn wij sterk.

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen: info@hoevelakennaarmalawi.nl)